Far o son

måndag 11 februari 2008

Utgång Motala 2008-02-10

Blev en fisketripp med Petters nya båt i team Hurricane.

Efter lite övervägande bestämmde vi oss för att dra en rövare och strunta i Hästholmen eftersom det inte varit något vidare fiske där på ett tag, så istället satte vi i Motala och fiskade på lite gamla hemmavatten. Vädret var nästan lite väl lugnt med tjock dimma. Fiskesuget var dock på topp!!! Efter ett par timmar utan hugg kom första rödingen på riggen. Sen blev det dött ett bra tag igen innan vi hittade en fläck med lite röding. Sen kom monsterhugget...350 ft försvann från rullen! Men det var något som inte stämmde. Linan gick ut i samma takt som båten rörde sig, och inte en knyck i linändan. Helt tvärstummt! Så efter 10 min utan ett ryck så slet vi av linan. Kanske var det Vätterns motsvarighet till Loch ness... :-)
Det blev några missade hugg till på stället, men det var ju laxen vi ville ha! Så vi drog vidare. Till sist kom ett hugg i ytan. Men det var bara en öring på ca 2.5 kg. Skymmningen började närma sig då vi får se ett par fiskar som visar sig i ytan. Pulsen steg direkt! Och då kom hugget. Efter en ganska tafatt fajt kom till våran förvåning en grann lax mot båten. En lax på 6.1 kg fick syna durken. Vi snurrade runt ett tag innan vi kännde oss besegrade.
Det blev en riktigt trevlig dag på sjön med 4 godkännda fiskar och tre missade hugg, klart godkännt med hänsyn till det tröga fisket i vinter...


Petter med dagens lax på 6,1 kg. Tagen på plast i ytan.














Farsgubben o jag med ett par rödingar. Löja på riggen var det som gällde för rödingen idag.

Inga kommentarer:


Besökare